Meeting Murcia - Spanje

23-09-2014 23:26

We arriveerden zondagmorgen om half negen in Murcia na een heel korte nacht. De hitte daalde op ons neer, zo vroeg in de ochtend was het al dertig graden. Gelukkig stonden de twee Spaanse leerkrachten al te wachten. Onze drie leerlingen, Ken, Niels en Stef trokken hun stoutmoedige schoenen aan en spraken hen onmiddellijk aan in het Engels. Na de rit van een uurtje kwamen we aan in het zonovergoten Murcia. De gastgezinnen stonden al met vlaggen en wimpels te wachten! Een heerlijke dag lag voor hen. De ene ging naar het strand en de anderen gingen bergbeklimmen. De leerkrachten kropen moe en voldaan een uurtje in hun bed.

Maandagmorgend werden we gigantisch, fantastisch en schitterend ontvangen in het pijpestelen regenende Murcia. Onze kledingkeuze was er jammer genoeg niet op voorzien. De school ook niet, de dansjes en de welkomstwoorden vonden plaats in de gietende regen.. Het was geweldig fijn om het hele leerkrachtenteam te zien dansen, en nog heerlijker om de ganse school inclusief een aantal buitenlandse gasten te zien losgaan op Belgische folklied 't Smidje van Lais. Het kleine schooltje ademde een en al warmte en familiariteit uit zodat we ons direct thuis voelden. We bezochten de school en stelden ons Belgenlandje voor met pralines en lekkere warme wafels met slagroom. Na een heerlijke dag op de Spaanse school sloten we de avond af met een gezamenlijk etentje. Opnieuw een foute kledingkeuze. . . De zonneschermen dienden opeens als paraplu. De gietende regen had de proporties aangenomen van een heuse storm, waardoor we naar binnen moesten vluchten. Gelukkige had Maria, onze gastvrouw, een studentenbandje voorzien die de sfeer er snel terug in bracht. De leerlingen dansten vol plezier op de Spaanse muziek. Onze Niels placeerde zelfs met zijn 'gastmoeder' een Spaanse dans! We hadden met andere woorden een heerlijke dag. 

Dinsdagmorgen vertrokken we met de bus naar Cartagena, het nieuwe Carthago. Deze stad is een rijke bron van cultuur. De zee, de catamaran, de zilte geur, het droeg allemaal bij tot een mooie dag. Zelfs het zonnetje was weer van de partij. Ons zomerkleurtje komt terug piepen.  Deze keer wel de juiste kledingkeuze.. En nu gaan we lekker slapen.